Steven Kamperman Trio & Michel Godard & Oene van Geel

‘Koene jazz uit NeOropa’  

Klarinettist en componist Steven Kamperman laat zich met zijn trio in ‘NeOropa’ inspireren door vroege Europese volksmuziek. Muziek met zangerige melodieën, bezwerend doorklinkende bourdontonen en pakkende ritmes. Maar zijn benadering is eigentijds en verrassend: ook avontuurlijke jazz-improvisaties, een vleugje mediterrane import en moderne danceritmes spelen rollen van betekenis.

Naast Kamperman, vocaliste Sanem Kalfa en gitarist/violist George Dumitriu, kent NeOropa nog twee gasten. De Franse tubaïst Michel Godard wordt door menigeen gezien als een van de beste improvisatoren ter wereld, maar hij is ook nog een fenomeen binnen de oude muziek op de Middeleeuwse serpent. Violist Oene van Geel laat de altviool zingen en wisselt bevlogen solo’s af met puntige percussiebegeleidingen op cajon.

Recensent Jacques Los over de eerste ontmoeting van Godard, Kamperman & Van Geel op de ZomerJazzFietsTour: ‘De drie mannen speelden met zichtbaar plezier en waren heel goed op elkaar ingespeeld. Stuk voor stuk zijn het formidabele improvisatoren. (…) Mede door hun enthousiaste musiceren en de ritmisch vrolijke muziek kon de ZJFT zich geen betere afsluiter wensen.’

Met dank aan Fonds voor de PodiumKunsten.

Steven Kamperman – altklarinet, sopraansax

Sanem Kalfa – vocals

George Dumitriu – viool, elektrische gitaar

Michel Godard – tuba, serpent

Oene van Geel – altviool, cajon